In onze kennissenkring is het algemeen bekend dat wij graag voor vakantie naar Noorwegen en Zweden gaan.
Vaak gebruikten we daar voor de ferry Kiel-Gotenburg of Kiel-Oslo. Maar ook de ferry van de kop van Denemarken naar Kristiansand of bergen kennen we inmiddels. Alhoewel we dat wel een eind autorijden vinden.

Wat dat rijden betreft is er nu goed nieuws want vanaf april 2022 vaart er 3x per week een ferry van Eemshaven naar Kristiansand. Daarvoor hoef hooguit 2 uur te rijden en begint de vakantie al in Eemshaven.
Meer info vind je op https://hollandnorwaylines.com

Met deze nieuwe ferry kan je nog makkelijker plannen maken. Of we stappen al in Kristiansand of daar in de buurt in de kajak. Of als we tocht liever in Zweden willen varen rijden we een stukje naar Sandefjord om daar de ferry naar Stromsund te nemen. Daar aangekomen ligt Bohuslan weer open voor kanotochten.
Voor wandeltrektochten in Noorwegen met of zonder auto zien we ook wel mogelijkheden met de ferry vanuit Eemshaven. Immers zijn er zonder auto ook goede treinverbindingen aan beide kanten.
Er zijn vast wel meer plannen mogelijk, maar wij hebben in ieder geval voor eind april geboekt via Eemshaven voor een kanotocht in Noorwegen of in geval van stoer weer in Zweden’s Bohuslan. Nu maar hopen dat we tegen die tijd in Noorwegen niet eerst in quarantaine moeten voor we naar onze eigen bubbel op zee toe mogen.